OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimarts, 8 d’octubre del 2013

EIXIDA A SANTA BÁRBARA (08/10/2013)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8h.
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó.
Lloc de destí: Santa Bárbara.
Equip: Jose, Joan, Tomás, Vicent i David. 
Ruta: La Vall d'Uixó-Redona carretera Algar-Redona carretera Xilxes-Xilxes-Moncofa-Nules -Mascarell-Borriana-Pont del Millars- Santa Bárbara (Esmorzar, Bar Centro)-Borriana-Mascarell-Nules-La Vilavella-La Vall d'Uixó.


Esmorzar: El bar Centro és una alqueria en mig de camps de tarongers, condicionada per a bar i que respecta íntegrament la construcció. El bar està ubicat en la primera planta i per accedir hi ha que pujar una escala. A la part de darrere conserva el corral tal qual i serveix per fer paelles i deixar les bicis. La gent que acudeix és tota gent del camp, la majoria jubilada i que es duen l'entrepà de casa amb productes de l'horta. Està ple i la mala acústica fa que hi hagi un soroll permanent prou molest. Tot i això és molt peculiar i per moments et fa recordar l'època de xicotets. Donat la costum dels clients de portar l'entrepà de casa l'oferta de la barra és poca i la cuina no s'estira gaire, una parell de truites ja esgotades i res més. Així que Joan ha acabat en la truita que quedava i la resta hem triat tonyina amb anxoves. Els carajillos han estat boníssims. Quan estàvem a punt d'alçar-nos de la taula han aparegut per l'escala Pedro i Conso que venien de l'hospital de fer-li unes probes a ella i que de regrés han volgut trobar-se en nosaltres. Pedro, "don nervioso" o "polvorilla" ha fet possible les seves previsions que anunciava el dissabte de fer tot el possible per arribar a l'hora de l'esmorzar i coneixent-lo creem que hi haura donat pressa tant al metge com a les infermeres per a que avança-se'n. Hem esperat a que esmorzen i alhora de pagar ens ha convidat als carajillos. Nosaltres hem agafat les bicis i ell i la dona amb el cotxe i tots cap a la Vall.
Compartint taula amb Conso, la dona de Pedro
Ressenya: La ruta a Santa Bárbara és una bona ruta per a gaudir d'un dia de plaer entre tarongers, utilitzant trams de l'antiga N-340 que no té gaire trànsit i trams de carril bici (la part de Nules-Borriana-Almassora). Tan sols té l'inconvenient en la zona del carril bici, quan tens que creuar les moltes redones que has de passar i on tens stops que t'obliguen a parar.
La xerrada ha estat la constant de la marxa i igual que el dissabte, ens hem emparellat, Vicent i Tomàs per un costat i David i Jose per un altre. Joan ha optat per no fer trio i ha preferitr deixar-se caure cap enrere i dedicar-se a meditar i contemplar el paisatge.
Sempre que anem per aquesta ruta ens agrada arribar fins el pont del Millars i agarrar el camí La Cossa que és el que va fins les Goles i accedir a Santa Bárbara des de baix.
A la tornada "polvorilla" no havia dit l'última. En arribar a La Vall ha pensat en eixir i vindre a l'encontre, cosa que ha fet en la carretera de La Vilavella prèvia trucada de telèfon per assegurar-se de la ruta que portàvem. 

Km totals: 60km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada