OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dijous, 31 de maig del 2018

EIXIDA PLATJA CASABLANCA-Almenara (30/05/2018)

DIARI DE L'EIXIDA
Data: Dimecres 30/05/2018
Llocs: Banquet Poblet. 
Bici: BTT
Destí: PLATJA ALMENARA
Itinerari:La Vall d'Uixó - Via de servei a Algar -Redona d'Escales- Camí accés carretera Torres Torres Les Valls - N-340 - Assegador de Benavites - Platja de la Malvarrosa (Sagunt) - Cases de Queralt - Platja de Casablanca (Bar Dayte) - Platja de Xilxes - Platja de Cabres - Camí Cabres - Polígon la Mezquita - La Vall d'Uixó.
Components: Jose, Joan, Vicent, Tomás I Pedro (Després d'esmorzar).
Total kms: 56
Temps: 3h:32m:22s.
FETS DESCRIPTIUS
   *  Eixida que correspon a la suspesa ahir per amenaça de pluja (plutja que no es va produir).
   * Mantenim l'eixida a les 7:45h.
   * Al punt de partida, el banquet no esta estava Pedro. Avuí ha tingut que acompanyar a la seva dona al metge. S'ha incorporat al grup en tornar de la visita del metge en el recorregut de tornada.
   * la ruta ha seguir ha estat la de anar a vora mar des de la muntanya. Aixi hem pujat fins a la redona d'Escales per des d'allí iniciar el recorregut cap a la platja passant per les Valls i seguint el camí de l'assegador de Benavites que ens porta entre la marjal plena d'aigua i de vida a la platja de la Malvarrosa de Sagunt per continuar vorejant la costa fins el nostre destí d'esmorzar, el bar Dayte de la platja de Casablanca d'Almenara.

   * Un dia més estrenem bar. Setmana, darrere setmana anem incorporant a la nostra agenda un bar més. En el cas d'avui ha estat el bar Dayte, ubicat tot just a pocs metres de la mar, separat per una platja verge. Utilitzem la terrassa posterior amb vistes a la mar. Un cartell mostra un text que diu: Esmorzar popular fins les 11h. A continuació el menú consistent en  bocates de truita amb diferents ingredients (creïlla, espàrrec, xampinyons, ceba, sobrassada, alls tendres, blanc i negre...) Davant d'aquesta oferta fixa tots hem elegit la truita entre la de xampinyons, ceba i creïlla; però amb un complement, anchoves. Bé, en arribar els bocates s'han buidat tots el dubtes, venien sobreeixint per tots els costats. A més a més una amanida de tomata en ceba ha caigut de cine. Tal vegada els catajillos estaven massa dolços. 
En definitiva, un nou lloc que supera amb bona nota la prova i més tenint en compte que l'emplaçament és idíl·lic, amb vistes a la mar i la tranquil·litat en un entorn verge.




   * Estant a les acaballes Vicent ha rebut la cridada de Pedro. Havia tornat de la visita mèdica i volia vindre a les últimes de l'esmorzar; però nosaltres ja hi havíem acabat. Per tal de planificar l'encreuament, Vicent li ha passat el telèfon al cunyat. Aquest li ha llevat del cap que vingués al bar i que vinguera al nostre encontre pel camí Cabres. Amb aquesta ordre s'ha acabat la conversa.
   * A les 11h. hem pres el camí de tornada seguint la ruta aparaulada en Pedro. Hem pagat els 6€ que ens han demanat. Un preu just per l'esmorzar presentat.
   * Tot el camí de tornada transcorria amb la parsimònia que ens havíem marcat a l'espera de Pedro. En passar Xilxes se'ns planteja el primer dubte, algú retrau si Pedro elegiria el camí recte que anàvem nosaltres o pegaria per vora mar, itinerari que hem fet en més d'alguna ocasió.  En aquesta indecisió apleguem al camí Cabres. Jose diu que per l'hora que havia eixit ja deuríem d'haver-nos trobat.
   * En aquest pensament i cabals anàvem, quan ha sonat el telèfon de Vicent. Tots a una veu hem exclamat: 
-Pedro, ja s'ha perdut!, ja no ha seguit el camí acordat!
Efectivament, estava en Almenara, a l'altura de les Cases de Queralt. Davant d'aquest fet, Vicent es compromet en Pedro en anar a buscar-lo. La resta el seguim; però sense massa entusiasme. Vicent és l'únic que s'ho agarra en seria i agarra distància, Jose el segueix a una distància prudencial, la qual deixa en arribar a la platja de Xilxes i Joan i Tomás decideixen parar sota l'ombra d'un bon arbre i esperar. Lloc on també es para Jose quan tornava.
Després d'una llarga estona han arribat Vicent i Pedro. Ja de lluny ja anava parlant i justificant-se. En arribar a l'altura de l'arbre Vicent ha seguit com que no volia a escoltar el mateix que ja hauria escoltant en el tros que han vingut junts. La resta tots li hem recriminat que fa sempre el que li rota i no ens escolta. Priva els seus interessos per damunt de tot. La conclusió després de la inevitable parrafada que ens ha soltat ha segut que el seu pensament primer era arribar a la taula i prendre alguna cosa i ha pres el camí directe al bar, quan estava clar que era impossible arribar en hora. 
   * Avuí si ha hagut banquet; però com no, abans Pedro tenia que complir amb l'eixida interessada que hem parlat, carregar la motxilla i així que s'ha incorporat al banquet després de passar per una finca i omplir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada