OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dijous, 24 de maig del 2018

EIXIDA A FONDEGUILLA (23/05/2018)

DIARI DE L'EIXIDA
Data: Dimecres 23/05/2018
Llocs: Banquet Poblet. Paterna. Faura
Bici: BTT/Carretera
Destí: FONDEGUILLA
Itinerari:La Vall d'Uixó -Camí Escales- Finca del Madrileny- Coll de La Vella- Fondeguilla(Bar Casa Mario - La Vall d'Uixó.
Components: Pedro, Jose, Joan, Tony i Quique.
Total kms: 32
Temps2h:30m:45s.
FETS DESCRIPTIUS
   * Hem avançat l'hora d'eixida a les 7:45h.
   * De la Vall només hem eixit Jose, Joan i Pedro, Vicent i Tomás estan de visita als seus respectius fills de Suïssa i Sabadell). 
   * De Faura ha eixit Tony i de Paterna Quique, tots dos han acudit al bar Ca Mario de Fondeguilla a esmorzar.
   * Ruta majoritàriament de muntanya transcorrent gran part per la zona d'Escales. No ens ha vingut gen mal retornar a aquest indrets menys planers i recordar que hi han pinyons més alts i camins sense asfaltar. 
Accés camí d'Escales
   * La ruta ha tingut dos desnivells exigents, el primer per accedir a la finca del madrileny i el segon per sortejar el coll de la Vella.
Camí a la finca del madrileny
Coll de la Vella (Final del tram de terra i principi de l'asfaltat)
Coll de la Vella (Coronació)
Coll de la Vella (Baixada)
    * La curiositat ha vingut per part de Pedro que ens ha fer fer una etapa per trams, tots ells degut a diferents parades tècniques. La primera per plantar un pi (regular el sistema gàstric), la segona per avituallament (omplir la motxilla) i la tercera per salut (El coll de la Vella li perjudicava el genoll).
   * La quarta parada ha estat conjunta, la de l'esmorzar. Llevat de Joan que ja hi havia estat, per a la resta era una novetat. Com vegeu, seguim descobrint setmana a setmana nous llocs d'esmorzar i tots ells amb bona valoració. Aquest no s'ha quedat enrrere.
Entrada a Fondeguilla des del Marianet
   * El bar Ca Mariano està ubicat a la mateixa plaça de l'església i l'Ajuntament, tot just al costat de la façana de l'església, de fet les tauletes del carrer que hem ocupat formen part de l'espai de la casa abadia.
Ca Mario
   * En escoltar l'oferta hem tingut dues temptacions a banda dels bocates. Una la de demanar vi de Vega Palancia i l'altra, demanar unes tapes de molleres. Del vi s'ha encarregat Tony de fer la petició; però s'ha fet arrere en saber el preu. Però Jose ja estava decidit per les tapes i aquestes si que han segut una realitat, a més de les molleres ha demanat sangueta. Bons mossos per acompanyar la cervesa i el vi del terreny. Els complements a més dels cacaus i les olives s'han vis incrementats pels coentets.

   * No ha acabat avui ahí els desitjos. En arribar els carajillos ens ha vingut la baixada de sucre que calia augmentar amb el dolç. Pedro, l'encarregat de la comanda es feia el remoló. Total que ens hem fet els carajillos i el dolç no ha aparegut. Però la tertúlia seguia, els vallers no teniem pressa, estàvem a un tir de pedra de casa; però a Quique li quedava mes de dos hores. Total que quan Quique es preparava per moure, Jose ho ha tornat a intentar, treient-se el bitllet de la butxaca i donant-lo a Pedro per que anara al forn. Aquesta vegada a acceptat i com no, hem tingut que demanar el repito i la conseqüent marxa enrrere de Quique i Tony. Pedro ens ha portat una ensaïmada de passes, no hi havien orelletes amb mel. Menys dona una pedra. Mitja hora més de tertúlia. 


   * Per fi hem alçat taula, hem passat per la barra. El preu bàsic de l'esmorzar, 6€, en el cas d'avui no ha estat mal perquè han entrat les tapes. El repito 1:50€. És un bon lloc tant per la seva ubicació, com per la qualitat-preu. De segur que entrarà a competir amb Algar.
   * El retorn, tots per la Vall, amb la diferència que els vallers ens hem quedat i Quique i Tony han seguit cap endavant on els esperaven uns quant quilòmetres.
   * Els tres vallers no hem fet banquet aquesta vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada