OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 10 de juliol del 2013

EIXIDA A SANTA BÀRBARA (10/07/2012)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 7:45 h.
Lloc d'eixida: Des de La Vall: Jose. Des de Xilxes: Pedro. Des de Faura: Joan 
Lloc de reagrupament: Redona de La Vilavella: 8:15h. (Jose i Pedro) Joan ha anat directe desde Faura.
Lloc de destí: Santa Barbara/Borriana (Bar el Centro)
Equip: Pedro, Jose i Joan, 
Ruta: La Vall d'Uixó/Platja Xilxes/Faura/-Redona de La Vilavella-Betxí-Alqueries-Borriana-Pont del MIllar d'Almassora-Santa Barbara (Bar Centro)-Borriana-Masvarell-Nules-Xilxes/La Vall d'uixó.
Esmorzar: El bar Centro sustitueix al de les morerers que l'han tancat. En setembre Pedro i Jose ja hi haviem estat, Joan l'ha descobert avui. És un bar molt peculiar com tots els d'aquesta zona.  Situat en la carretera principal, és una casa de camp habilitada per a Bar. Aquest es troba en el pis de dalt. Les bicicletes te les permeten deixar al corral per quedar més protegides. L'impressió de Joan ha estat molt bona. L'ambient és de gent llauradora que comparteixen esmorzar en taules grans. Hem demanat truites de creïlla/carabassa amb mejillons/anxoves. Ben dotats i acompanyat dels tradicionals cacaus i olives. La novetat és que hem demanat ceba i ens han portat un plat de ceba tendra  que hem adobat i ha aportat un sabor més al conjunt.
Els carajillos del final, com no podia ser d'una altra manera, per a un lloc de llauradors, de 10. El preu assequible, 6:50€.

Bar Centro (Santa Bàrbara)
En el primer pis, justament on dona el balcó, està el bar
Bar Centro (Santa Bàrbara)
Darrere la roba estesa està el corral on es deixen les bicis
Incidències: Aquesta ruta és totalment plana menys els que hem tornat a La Vall per la pujada de Xilxes. Barreja trams de molt de trànsit i redones amb el tram plaent del pas per Santa Bàrbara i que justifica aquesta eixida. La curiositat ha estat que fent temps per esperar l'arribada de Joan, Pedro i Jose hem fet un recorregut entre horts on ens ha cridat l'atenció que encara es rega a taula i les sèquies anaven plenes d'aigua, imatge que ja fa temps ha desaparegut en La Vall. En veure un llaurador regant hem parat i li hem preguntat si reguen devades. La resposta ha estat que paguen l'aigua que gasten, exactament 3€ per fanecada. Una ganga. Aventatges de tenir a prop el riu Millars. El que el paga ell en una any jo a La Vall, ho pague en un reg. 
Sistema de reg tradicional
El reg a manta, on la sèquia condueix l'aigua del riu Millars
Km. total: 68 km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada