OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dijous, 4 de juliol del 2013

EIXIDA A RIBESALBES (04/07/2013)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 7:45 h.
Lloc d'eixida: Des de La Vall: Tomás, Joan i Jose. Des de Xilxes: Pedro.
Lloc de reagrupament: La Vilavella.
Lloc de destí: Ribesalbes
Equip: Pedro, Jose, Tomás i Joan.
Ruta: La Vall d'Uixó/Xilxes-La Vilavella-Betxí-Onda-Embassament del Sitjar-Ribesalbes(esmorzar)-Onda-Betxí-La Vilavella-La Vall d'Uixó/Xilxes.
Esmorzar: Un gran esmorzar. Un bon entrepà de truita francesa amb blanc i negre. De beguda cervesa a orri en garres congelades. Cacaus i olives per partida doble. Per finalitzar carajillos cremaets en gotet de fang i amb una preparació i elaboració extraordinària. De fet hem repetit. A més a més li devem agrair a Tomás el haver-nos convidat. Ha volgut compartir amb nosaltres l'alegria del seu tercer aniversari. Ens sumem a la seva satisfacció pels bon resultats obtinguts en l'última prova del seguiment de la seva infermetat. 
Incidències: Aquesta ruta té dues parts ben diferenciades. La primera, quan eixim de la Vall i fins que no passem Onda és un recorregut molt pudent pel trànsit al que Pedro no para de recordar-ho. La segona part és un plaer. Passar per la pressa de l'embasament del Sitjar i fer el recorregut envoltant-lo, sota l'ombra de la frondosa vegetació i sense perdre de la vista l'aigua i ens uns nivells màxims. Contínuament estàs acompanyat dels cants dels ocells entre els que hem pogut distingir algun rossinyol. No ens hem pogut resistir a fer una parada en mig de la pressa i gaudir de tota l'extensió d'aigua a vesar que ens oferia l'entorn. La foto immortalitza l'ocasió. Si bé el pegar la volta per l'embassament ha fet que férem més kms i arribàrem passades les 10:15 h a Ribesalbes, l'ocasió ha merescut la pena. De fet el vindre a Ribesalbes ha estat per veure l'embassament i la millor manera era des d'aquest recorregut. 
Embassament del Sitjar (Foto: Joan)
A més a més té l'al·licient de fer una pujada exigent prop de Ribesalbes, d'eixes que a Pedro li agraden i en la que ha volgut una vegada més fer una mostra de valentia i ha demarrat com en ell és costum; però ja ho hem dit moltes vegades, no aprèn mai, ataca primer amb força i després es queda sense gasolina. El cunyat s'ha posat a la seva altura i Jose anava a uns 30m. Joan li ha dit posat a roda, ell ho ha intentat; però ha segut la mostra de que fluixejava, no topetava el canvi adequat i pegava cabotades. Joan l'esperava i Jose s'ha vist en forces d'anar a per ell i quan s'ha adonat de la persecució ha alçat el cul per fer l'últim esforç. Prompte s'ha vist que estava al límit, cosa que ha aprofitat Jose per arrimar-se i al passar a l'altura de Joan aquest li ha dit: a eixe ritme és teu i així ha segut, ha mirat enrere però encara que ha fet un últim intent en l'últim moment i ja coronat l'ha passat. L'expressió d'ell ha esta: "Coño no te he visto llegar, mecauen la leche, miralo, el maricón...
La tornada com que se'ns ha fet més de les 12 en la taula, l'hem feta directament a Onda, parada en la font d'Onda per reposar aigua i xano xano cap a La Vall amb la companyia de Joan i Pedro que després han continuat fins a Xilxes. Ens hem acomiadat de Tomás que durant un temps estarà absent en les eixides en bici per anar-se'n a Griegos. Bones vacances Tomás. Eren prop de les 14h. quan arribavem a La Vall, Massa tard per a ser estiu, encara que avui no apretava el sol, algun núvol el tapava a estones i un airet de la mar suavitzava la temperatura.
Total km.: 78 / 90 km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada