OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 31 d’octubre del 2015

EIXIDA I TORNADA AL PUNT DE PARTIDA (La Vall d'Uixó. 31/10/2015)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8 h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó
Lloc de destí: La Vall d'Uixó
Bici: Carretera
Equip: Vicent, Jose, Tomás i Joan. 
Ruta: La Vall d'Uixó-Algar-Alfara de la Baronia-Algimia d'Alfara-Torres, Torres-Estivella-Gilet-Petrés-Les Valls-La Vall d'Uixó.
Km. totals: 54 km. 


Crònica: Matí gris, cel encapotat, bona temperatura; però amenaça de pluja. Sona el Wasap de grup. Consulta. És la Morralla. Qui estarà escuallat? És Javi: "Per aci plou". Contestació. "Per ací no, estem preparats per eixir" Retruc. "Ara consulte en Julio". Al banquet estem els disponibles: Tomás, Vicent, Jose i Joan, Pedro té compromís musical, deu acudir a la convocatòria de La Rondalla Vallera per fer-se la foto de grup.
No apareix la pluja. Endavant. Anem a Petrés i el que surti ja apareixerà. La cita està penjada al bloc i açò deu d'anar a missa pels que es fien i confien en aquest mitjà d'informació. 
Tot va bé, xerrant, xerrant i en un ritme més lleuger que altres vegades, anem fent camí. Sona el wasap de grup. Els valencians que es manifesten, penso, jo no baixe de la bici a consultar-lo, tan si venen com si no, igual hem de arribar a Petrés. Endavant. Algun conat de pluja; però no, es més la humitat de l'ambient. Ja estem en Estivella. Ens creuem en Manzano: Xiquets aneu cara l'aigua, per ahí davant plou. Bon preludi, en arribar a Albalat apareix un plugim que no ens inquieta; però en arribar a Gilet, referma. Joan i Jose, previsors, treuen els impermeables, algo taparà, Vicent i Tomàs, sense més remei, aguanten la que cau. És inevitable, l'aigua va calant i la xopa assegurada. Ens presentem en les premisses de Petrés i decidim que xopats no devem parar, sols cal saber si apareix algú, és el moment de consultar el wasap, cosa que fem en la redona de l'entrada a Petrés. Lectura: "No eixim, feu marxa, ens vegem el dissabte que bé". Doncs direcció a casa, per les Valls per anar acurtant i a les 10:30h. ja hi erem al cau. 
Però el matí no s'acaba aquí, calia esmorzar. I això és lo que hem fet, dutxa i al Racó de Tere. Un bon plat d'ous amb pernil ha entrat en el cos dels quatre.

No hi ha aigua que per bé no vinga. No es diu així. Doncs aquesta nova versió li ve d'ous. 
Dues hores de taula, sense preses, converses interessants, prenent més protagonisme la vesant política i centrada en la polèmica decisió municipal de l'Ajuntament de La Vall en voler llevar la Creu dels Caiguts. Idea que ronda en la Vall des de que s'instaurà la democràcia i que ara sembla està agarrant més força. Les opinions, totes elles a favor de que es lleve, han estat del més enriquidores pels diferents punts de vista en abordar l'esmentada acció. Estarem a l'espera i a veure en que queda la cosa.
Hem parlat també, com no, de la fita que ens espera aquest estiu. Javi, com no hem pogut veure-nos, ves pensant que fas, nosaltres ja hem pegat la cabotada, ens hem llançat a l'aventura càtara. S'està ultimant; però ja hi ha que decidir-se, aixi que digues alguna cosa.
Com a conseqüència d'aquest compromís pirenaic, els morrallers d'aquesta part del pais hem decidit intercalar eixides planes de la zona coneguda i que ens mantindrà en contacte amb vosaltres, en rutes per la zona muntanyosa del nostre entorn més pròxim. 
Per tant aquesta setmana, per a nosaltres, val com eixida plana la d'avui; així que el dissabte que ve ens quedarem per la zona muntanyosa. Fins d'aquí a quinze dies.

1 comentari:

  1. Molt be Josep. Eres un bon cronista. Què dic jo ara? Bo no, el millor! Per cert et dec un rebentat (supose que m'ha d'haver tocat ja i no me n'he assabentat).
    AFEGIRÉ A LA TEUA CRÒNICA QUE ALGUNS ENS HEM PLANTEJAT QUE AIXÒ D'ESMORZAR EN LA VALL (DESPRÉS DE DE FER LA VOLTA) HA ESTAT UNA BONA EXPERIÈNCIA.
    Una abraçada a tots.

    ResponElimina