OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 24 d’octubre del 2015

EIXIDA A ALCUDIA DE VEO (24/10/2015)

Seguim amb el nostre periple per ports de la Serra d'Espadà
El port d'Aín pel vessant d'Eslida
La joia de l'embassament de Benitandús

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8 h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó
Lloc de destí: Alcudia de Veo
Bici: Carretera
Equip: Vicent, Jose, Tomás, Pedro i Joan. 
Ruta: La Vall d'Uixó-La Vilavella-Artana-Eslida-Aín-Alcudia de Veo (Esmorzar)-Tales-Artesa-Onda-Betxí-La Vilavella-La Vall d'Uixó.
Km. totals: 70 km. 


Crònica: Canvi de burra, els mateixos morrallers, inici igualment fosc i primer trajecte fins a Eslida com el dimecres; però a l'anar en la de carretera ho hem fet pel Collao d'Artana. Hem anat mesurant les forces, el trajecte que venia després d'Eslida és més exigent i per a alguns que només fem últimament rodatge per pla era tot un repte.
Doncs com bé diu l'encapçalament de la crònica seguim amb el nostre periple per ports de la Serra d'Espadà. Per avui teniem tot un clàssic, el port d'Aín per la vessant d'Eslida, de camí cap a Alcúdia de Veo. Gairebé 6 quilòmetres d'ascensió des d'Eslida, força suau, trobant només un parell de rampes a la zona del túnel. Port ideal per a esmorzar a Alcúdia de Veo; però hi havia que guanyar-se'l. Les rampes mitjanes oscil·len al voltant del 4%. Abans del túnel trobem 2 rampes que pugen al 9%. Just abans d'arribar a Aín tenim una rampa molt curta també al 9%. El tram final, un quilòmetre i mig escàs s'encamina cap a Alcúdia de Veo, gairebé coronant trobem el desviament a l'esquerra, que es dirigeix ​​a Almedíjar. La baixada ens llança directe al pessebre. 
Perfil port d'Aín per la vessant d'Eslida
La sorpresa ha estat que el pessebre habitual estava tancat i ens hem tingut que apanyar en el bar de la plaça. No hem eixit mal lliurats.Al menys els que hem demanat unes manetes de porc que els tres que hem optat hem quedat molt satisfets, ben guisades, bon sabor i el nivell de picant suau però en prou sentidet. Estant en plena feina ha aparegut David. "Havenus Papa". Quan de temps!. Vinga, a veure si enganxes prompte i la nuvolada que tens al damunt escampa i et retrobes en les eixides. Ens fas falta.
Després de dos rebentats (un pagat per Tomás) hem tornat cap a casa per Onda. Tot un descens plaent i gratificant, al principi suau, passant per Veo fins arribar a l'embassament de Benitandús, alguns han recriminat el que no paràrem a fer-nos la foto. Manté un nivell acceptable. En passar la presa el descens fins a Tales incrementa la seva pendent. 
Perfil presa de Benitandús
A partir d'aqui i en passar Onda entrem en la Plana, tot pla i per la via de servei arribem a La Vilavella i enseguida en La Vall. Llarga estada en el banquet per tal d'aclarir l'eixida d'aquest estiu a la ruta dels Bons Homes. Tres quarts de conversa i la pilota enlaire. El dimecres esperem tenir la cosa clara. Anirem a Algar. EIXIDA A LES 7:45h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada