OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 28 d’octubre del 2015

EIXIDA A ALGAR DEL PALÀNCIA (28/10/2015)

LA VIA VERDA DE OJOS NEGROS (O VIA MINERA) 
NEXE D'UNIÓ ENTRE EL PAIS VALENCIÀ I TEROL
Tram del Camp del Morvedre

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8 h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó/Faura
Lloc de destí: Algar del Palància
Bici: BTT
Equip: Vicent, Jose, Tomás, Pedro, Joan i Tony 
Ruta: La Vall d'Uixó-Redona d'Escales-Camí de l'Estepar-Carretera Les Valls Torres Torres-Torres Torres-Via Verda Ojos Negros-Algar-La Vall d'Uixó.
Km. totals: 40 km. 

Crònica: Malgrat quedar d'avançar l'hora d'eixida a les 7:45h. l'amig Joan no es va donar per assabentat, la resta, Tomás, Pedro, Vicent i Jose, si han estat a l'hora. Mentre tant, Vicent va reprendre la conversa del dissabte sobre l'eixida d'estiu en el punt on es va quedar. Més del mateix. Arriba Joan i aparquem la cosa per a l'esmorzar. 
La ruta transcorre en un principi entre tarongers. Pedro amb la motxilla preparada sembla que avui, o no eren les taronges del seu gust, o tenia remordiments de consciencia per l'espolsó de la setmana passada, o s'esperava a la tornada. Entre camins, que a pur de passar, vas reconeixent-los, i si alguna vegada falla Joan, pensem que podrem seguir-los. Entre giragonses arribem a la carretera de Les Vall-Torres, Torres. Açò ja ho coneixem, forma par de les nostres rutes habituals pel Camp del Morvedre.
En Torres Torres agarrem la Via Verda de Ojos Negos, en el mateix punt on acaba, o comença, segons se mire.L'accés és per una escala que tens que posar peu a terra i penjar la bici al muscle. Un toll d'aigua a manera de llacuna ens sorprèn de sobte. Pedro crida a "a ver si har patos". Patos no deuen d'haver però peixos algun deu d'haver a la vista de dos pescadors amagats que hi havien.
Un primer tram complicat per sortejar els accessos a l'autovia amb creuament de carreteres fins a l'arribada d'Alginia d'Alfara al pas del seu baixador.
Una giragonsa per creuar una carretera i tornem a empalmar.
 Arreglo seguit passem pel viaducte Arguinas 
Abans d'arribar al barranc del Juncar agarrem l'eixida cap Algar.
Esmorzar al casino de la plaça, situat als baixos de l'Ajuntament. Alguns com Joan i Pedro repetien, ahir ja varen estar. I es que no paren i després es queixen. Són de bicicleta diaria.
Els bocates de campionat i els cacaus en abundància, acompanyat d'olives. La beguda com sempre, cervesa, vi i llimonà. I com no, els rebentats.
La conversa fonamental ha estat envers d'una teràpia portada per Joan per tal de conscienciar-nos de que creguerem en les nostres possibilitats plantejant les rutes amb una suavitat extrema que semblava que els Pirineus anaven baixant d'altura fins arribar als nivells de la Serra Espada. O siga com si estigués en casa, Un parell de Marianets i un altre tant del coll d'Eslida per la cara A o la cara B, tan si val. Qui no es conforma és perquè no vol.
Al final la cosa ha quedat en marcar les rutes al wikiloc i en funció dels perfils decidir. Demà dijous, a les 4, reunió al Rokelin per esbrinar la margarida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada