OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 5 de febrer del 2014

EIXIDA A BENIFAIRÓ DE LES VALLS (05/02/2014)


FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8h.
Llocs d'eixida: La Vall/València.
Lloc de destí: Benifairó de les Valls.
Equip: Des de La Vall: Jose, Pedro, Tomás, i Vicent. Des de València: Quique.
Ruta: La Vall d'Uixó-Algar-Alfara de la Baronia-Algimia d'Alfara-Torres, Torres-Camí de Sagunt-Redona de Petrés-Benifairó de les Valls (Esmorzar, Bar Flash)-Almenara-La Llosa-Xilxes-Moncofa-Nules-La Vilavella-La Vall.

Esmorzar:
Molt bé li va el bar al nou propietari. Des de l'última vegada a avuí se li ha omplit el bar. Hem pogut seure en l'única taula lliure que quedava. Ara bé, com és costum de la penya al final de l'esmorzar ens hem quedat sols, tot el bar per a nosaltres. Per a millor dir-ho hi havien unes dones majors en les que Pedro ha lligat.
El menú excel·lent. Aquesta zona de la Vall de Segó, la veritat és que, té una bona infraestructura gastronòmica, i el que és millor el preu, 4,5€.
I que és el que ens hem menjat a mos rodó?, doncs entrepans d'esgarrat i d'embotit. Però el que ens ha fet més profit ha estat l'all-i-oli, que amb unes llesques de pa han servit per a fer bon ventrell.

Ens hem quedat una mica més per a fer sobretaula, la qual ha versat de la política vallera, tocant dos fronts: el final de la Fàbrica Segarra/Imepiel i la influència d'aquesta en la trajectòria municipal. L'altre tema ha estat el lingüístic, on el valencià continua sent vilipendiat i augmentat amb la persecució a ACPV. També el tractament del valencià té repercussió en la societat vallera amb la presentació d'una associació en defensa de la llengua pròpia u i en contra del pancatalanisme. (Enllaç de la informació: http://www.laplanaaldia.com/la-vall-d-uixo/noticias/99351/la-avv-de-la-vall-d-uxo-demana-recuperar-el-valencianisme). Qui són aquesta gent? Sembla anarse-li'n l'olla [o la bola, o la perola]. Son gent d'arròs i tartana.
Tan entusiasmats estàvem que no ens havíem adonat de que eren prop de les 12 h. 
Ressenya
Novament la puntualitat ha estat present. Aquesta vegada devem fer menció a dos absències, la ja coneguda de Joan que encara no està llatí i la de David, al que no li acompanya la sort i ha tornat a tenir mala pata, Úrsula, la seva dona ha tingut un bac i es troba ingressada a conseqüència d'un colp en una vertebra que li ha produït una lesió. Ànim David que tu eres un tot terreny
Amb el vent novament com acompanyant assidu de les últimes eixides hem encetat la marxa i afrontant la seva direcció en contra, anant a l'orsa. I com qui qui matina, fa farina, hem pogut estirar-nos més en el recorregut i arribar fins a prop de Petrés, utilitzant l'alternativa de anar pel camí de Sagunt, que s'agafa en la carretera a Torres, Torres. A la redona de Petrés/Sagunt ens hem trobat en Quique i sortejant una distracció de Tomás i Pedro que han estat apardalats, ens hem dirigit cap a Benifairó pel camí de Faura.
A la tornada, el vent ha girat de direcció i entre moments de costat i moments a favor hem anat vent en popa i tallant el venten un dos per tres, a més a més de tenir que arreglar una punxada de Vicent, ens hem presentat a bona hora a La Vall, donant la volta per La Vilavella. Eren les 13h.

Km totals: 69km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada