OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 13 de novembre del 2013

EIXIDA A TORRES TORRES (13/11/2013)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8h.
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó/Benifairó/València.
Lloc de destí: Torres Torres.
Equip: Des de La Vall: Jose, Pedro, Tomás  i Vicent. Des de Benifairó: Joan. Des de València: Quique i Toni
Ruta: La Vall d'Uixó-Xilxes-Almenara-Petrés-Gilet-Estivella-Torres Torres (Esmorzar, Bar Martí)-Algimia d'Alfara-El Juncar-Algar-La Vall d'Uixó.

Esmorzar: Avui havíem programat l'esmorzar en el bar Martí de Torres Torres, més que res, perquè recuperaren la història en bicicleta els nous jubilats, Vicent, David i Joan, ja que com molts sabeu, aquest bar fos santuari dels inicis en bici. Malgrat els remucs de Pedro, la resta sigui per sentiments o sigui perquè ens resulta atractiu un ambient tan casolà i que sembla està aturat en el temps, quasi res pareix haver canviat en tots aquest anys, hem estat molt a gust. Hem fet bon compte de tot el que ens han tret, principalment dels cacaus i el vi del que no hem necessitat el cambrer per abastir-nos. 
Açò és la mostra del que és un bon plat d'olives i ceba
Toni també era la primera vegada que estava i segons comentari de Quique venia un poc preocupat per allò de tenir que entrar a la cuina a fer-se el bocata, cosa que evidentment ni hi era així; però com li costa assimilar les ironies de la penya sembla anar prou despistat. Al final de l'esmorzar com la taula del vi de la collita pròpia estava buida li hem preguntat a l'amo si no en tenia vi d'aquell i ens ha dit que enguany la cosa de fer vi no ha anat massa be, que si volíem li quedava un cul del de l'any passat; però que estava un poc picat. No res, com estigui i cap a dins. Sembla que a Toni no li ha convençut gaire. Tan si val, hem complit en el protocol de l'esmorzar típic d'aquest bar i tots satisfets hem eixit com sempre cridant i fent broma. La llàstima ha estat que David no ha pogut eixir i s'ho ha perdut. No et preocupes David, tots els nous incorporats han coincidit que aquest bar deu figurar en les rutes de La Morralla. Així que Pedro, deixa de remugar més, o acceptis aquesta situació i calles o no surtis el dia que decidim venir ací.

Ressenya: La ruta d'avui ha estat totalment nova. Com per anar a Torres Torres, si es seguia la ruta d'Algar, s'arribava massa ràpid, hem fet la volta al revés. Açò ha tingut l'al·licient de que el paisatge, malgrat ser el mateix, vist des d'aquesta perspectiva, sembla diferent i hem pogut adonar-nos de vistes que de l'altra manera queden a l'esquena i no les veus. El més cridaner, observar la Serra d'Espada des de la vessant valenciana, on destaca clarament entre altres, l'observatori d'Eslida i el pic Bellota. També s'aprecia que la pendent des de Petrés fins Torres Torres és major per aquest costat. Per donar un atractiu més, en passar prop de la presa d'Algar, ens hem desviat per tal d'arrimar-nos al pont sobre la dita presa; però ens hem trobat que una porta impedia el pas. Hem seguit el camí que ens porta directament al poble d'Algar, el qual travesses pels seus estrets carrers.
La novetat del final de la ruta ha estat, a suggeriment de Vicent, el parar al banquet de l'eixida i fer una estona de raonament. I això és el que hem fet Pedro, Vicent i Jose, Tomás ha continuat perquè tenia una empresa que fer i que li requeria urgència. 

Km totals: 62km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada