OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimarts, 5 de gener del 2016

EIXIDA A ALMENARA (05/01/2016)

Pels Reis, el dia creix i el fred neix.
Esperem que es compleixi aquest refrany ja que fins ara ni una cosa ni l'altra. Al matí encara està fosc i del fred ni es nota. Entre mitges s'ha posat el vent, que ha espantat als de l'Horta i ha creat dubtes als vallers. A la fi la convocatòria d'avui ha estat sota mínims, tot i això, que hem contat amb la companyia de Vicent Pedreguer. Junt en ell hem eixit Pedro, Joan i Jose. Tomás s'ha quedat per ultimar compromisos, tal vegada Reials i Vicent segueix buscant la cartera perduda de Barcenas en Suïssa.
Doncs en marxa, avui cap a Almenara i com anem en bici de muntanya la ruta a seguir sempre és una incògnita, donat que l'ús de la BTT dona més alternatives que la de carretera. Alguns hem pensat que en vindre Pedreguer ell marcaria la ruta, amb la tremolor d'alguns. Joan pregunta per on anem i a mi em falta gens per dir-li, ves per on tenies pensat, Vicent avui que ens acompanyi. I així ha estat tot el cami, al principi Joan davant i Pedreguer l'últim i seguint la ruta asfaltada del costat d'Algar fins Escales i després pel camí a Torres Torres; però com Pedro no tenia avui ganes de pedalar, no sabem si per manca de forces, si per excés de menjar, o per remordiments de consciència (deuria haver acompanyat a la seva dona al metge), la cosa és que hem degut amainar i esperar-lo. Per tant s'han emparellat davant Joan i Vicent xerrant tranquil·lament i Jose i Pedro darrere. Així hem continuat tot el camí passant per Sagunt i continuant per vora el riu Palància fins a la platja de Canet.
Platja de Canet enfront del restaurant Mar Blau
I per vora mar cap a les Cases de Queralt, girant direcció a Almenara i sempre arrossegant a Pedro. Total que hem arribat al bar Alpino a les 10:30 h. si bé en 45 km, que no està mal i quan Tony ja es tornava.
Bar Alpino d'Almenara
Hem esmorzat molt bé, no baixa el llistó, manté la qualitat de sempre en el que tres ingredients destaquen, el pa bufalenc del forn, el vi, que en paraules de Tony, és dels millors que solem beure pels bars de les nostres rutes i el rebentat fet en temps real i seguint escrupolosament el procés de l'elaboració. 
En quant a la xarrera, ressaltar una lliçó magistral de guitarra de Tony a Pedro, molt gràfica i didàctica que ens ha entusiasmat a la resta.
La tornada, més curta i directes a la Vall. El recorregut final 53 km.
I per acabar un altre refrany "Els Reis d'Orient porten coses a tota la gent". Això espero, que siga generós amb tots els Morrallers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada