OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

divendres, 20 de novembre del 2015

L'EIXIDA PERFECTA

Senderisme, viticultura i gastronomia vallera 
El lligam entre les dues colles bikeres és de totes totes ferm. Aquesta vegada l'excusa perfecta ha estat la vinculació mantinguda amb Panera, Panereta i Xima (recordar que aquest estiu ja va haver un encontre). L'eix de transmissió ha estat Vicent Sales, propietari de la bodega Val d'Almarós de Soneja. 
La jornada s'ha iniciat a les 9h. concentrant-nos en el banquet del Poblet. En dos cotxes ens hem acoblat Paco Falcó, Vicent Pedreguer, Pepe Bulis, Joan, Vicent, Pedro i Jose. Destí, Soneja.  Hem aparcat enfront de la bodega Almarós. La visita estava concertada per a les 12h. Per aprofitar el matí, Vicent Pedreguer ens havia preparat una ruta de senderisme circular per Soneja. Durant dues hores i mitja hem caminat entre olivars en plena recol·lecció, on ens ha cridat l'atenció una gran explotació olivera jove en que la replegada de l'oliva era amb una màquina vibradora que actuava sobre la soca. L'altra vegetació predominant era les pinedes, de les quals la major part cremades per l'incendi de juliol de 2009. 
A les 12h. estàvem de regrés a la porta de la bodega on ens estava esperant Vicent Sales, el seu propietari i Xavier Pagés que havia acudit pel seu compte. Fetes les presentacions ens ha fet una xerrada molt completa tant dels aspectes generals de l'elaboració del vi com de les seves pròpies i  que caracteritzen la seva producció, elaboració i comercialització entre les que ha ressaltat els seus inicis dient que tot ha partit per la passió al vi i que des de joves, compartien ell i la seva dona. L'altra característica és l'opció escollida en el tipus de vi. S'ha inclinat pel de les característiques dels vins de Bordeus.
Fetes les explicacions ens hem assegut al voltant d'una taula perfectament preparada amb un complet aperitiu per tal de fer el tast de tres tipus de vins corresponents a tres collites, anys 2013, 2012 i 2011. La primera observació que ens ha fet ha segut la de justificar perquè una taula tan ben proveïda de menjar, i és que no es deu fer un tast en la panxa buida. Hem seguint atentament les seves instruccions atenint-nos als quatre sentits que hi prenen part. Hem començat per la oïda, escoltant com cau en la copa, a continuació la vista per veure el color i la caiguda de la llàgrima, hem seguit en l'olfacte per descobrir els aromes i per acabar el gust per assaborir-lo. Hem repetit el procés en els tres vins. Fins ara, els tast que jo havia fet, eren de peu i en poc o gens de menjar. Aquest, assegut, ha estat molt relaxat, hem assimilat molt bé la informació i hem gaudit del tast.
Cacaus, olives, papes, formatges i embotit
Vicent Sales, el propietari de la bodega Val d'Almarós
Pagés, tan servicial com sempre
En acabar el tast ens hem proveït de vi, hem carregat els cotxes i ens hem anat a mamprendre la tercera part de la jornada, fer cap a la caseta Los Pinos, on es concentra una part dels camps de vinyes i on Xima estava guisant un empedrao en companyia de Panera. Abans d'arribar hem fet una xicoteta parada per visitar una vinya i rebre una nova informació de les seves característiques i de les que ha destacat que en la tècnica del cultiu de la vinya en espatllera a diferència de que la majoria posa dues files de fil d'aram ell en posa tres. La varietat d'aquesta era de cabernet sauvignon.
Vinya de cabernet sauvignon
En plena visita estàvem quan Joan ha rebut la cridada de Juanjo, l'últim en incorporar-se a la festa, que des de la caseta ens reclamava la presència, davant de la impaciència del cuiner que ja tenia l'empedrao a punt i si trigàvem gaire corria el perill d'endurir-se. No res, anem cap a ahi, estem tot just al costat.
Tot estava a punt, salutacions de benvinguda i de cap a la taula, l'empedrao estava repartint-se en cassoles grans per a compartir.
Una bona cassola d'empedrao
En plena feina
Amb quin entusiasme
Per pair-lo ens hem fet un creamet de rom i una infusió de brosses.
Panera mesurant els cremaets
I com a complement, les actuacions musicals, que són ja un clàssic d'aquestes reunions. Avui anaven alternat entre les de caire melòdic, protagonitzades en un racó de la taula per Pagés i Juanjo i les de caire autòcton mediterrani en la vesant de l'entorn de caçadors, protagonitzada en l'altre cantó de la taula pels cunyats Panera i Xima.
Xavier Pagés i Juanjo per "Y tu me dices ven"

Panera i Xima per cançons de curruca
Perquè conegueu aquest estil aquí teniu uns enllaços dels vídeos.




Quan hem considerat oportú hem donat per conclosa la trobada i ens hem alçat acomiadant-nos fins la propera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada