OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 28 de novembre del 2015

EIXIDA A CANET D'EN BERENGUER (28/11/2015)

CANET SI, CANET NO?
THIS IS THE QUESTION!

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 7:45h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó, València, Paterna,Faura
Lloc de destí: Canet d'En Berenguer
Bici: Carretera
Equip: La Vall d'Uixó: Vicent, Jose, Tomás, Pedro i Joan;  València: Antonio i Julio; Paterna: Quique i Javi; Faura: Tony.
Ruta: La Vall d'Uixó-Algar-Algimia d'Alfara- Torres, Torres- Estivella-Gilet-Sagunt-Port de Sagunt-Canet d'En Brenguer (Esmorzar, bar Murilllo)-Ventorrillo-Almenara-La Llosa-Xilxes-Nules-La Vilavella-La Vall d'Uixó.
Km. totals: 75 km. 

Crònica: Matí agradable al punt de partida. Els cinc morrallers vallers per tal de mantenir una estadística elevada són fidels a la quasi totalitat de les cites i si hi ha algun compromís, si és precís es fa una combinació per tal d'acudir als dos llocs, cosa que ha fet Pedro avuí, acudint en la seva BTT amb les cobertes noves, després de la nota negativa del dimecres. Ha optat per unes de secció més prima, per tal d'anar més fi. La nova activitat artística encetada li està portant algun que altre maldecap al programar-li assajos els dissabtes de matí.
Hem mogut i la temperatura anava oscil·lant segons zones, tenint moments de més o menys fred. A l'altura d'Albalat dels Tarongers, Pedro ens ha deixat. A les 11h. tenia que estar en la guitarra davant del mestre. A veure si et va millor amb les cordes que amb els pinyons.
La resta en direcció al Port de Sagunt per a la redona de la Mini Fe, trencar cap a Canet.
Arribem a la porta del bar i ens topetem amb una imatge insòlita, més de quaranta bicis aparcades, ocupant totes les parets al voltant del bar.I el que resultava més difícil, haurà lloc, pensàvem, que no anirem al bar del costat; però de sobte vegem que les bicis de Julio, Antonio, Javi i Quique són unes de les moltes. Havien agarrat taula, doncs cap a dins. Dubtes de si en aquesta cabríem tots, els aposentats que aboguen que si, tres ací, tres enfront i dos als costat, clavats. Jo que calibre l'espai i no ho veig gaire clar, al costat s'ha lliurat una taula més gran. Els asseguts que es resisteixes. En això que arriba també Tony. Res, cap a l'altra. I amb remucs ens hem reubicats tots en l'altra.
Els primers ja estaven servits; però la resta ho hem tingut més cru alhora de demanar. Eixa caterva de bicis pertanyien a una penya que li ha ocupat al de la barra més de 10 minuts de prepara-los els bocates i a més a més anaven acabant en totes les existències de la barra. Vicent i jo com dos pals allí davant seguint tots els seus moviments i a mesura que una safata es buidava anaven mirant la del costat. Vicent, avui esmorzarem a resultes. Per fi hem pogut demanar i alguns que havien demanat abans, han tingut que buscar-se també una alternativa, doncs ja no hi quedava d'allò que tenien previst. Entre migres, alguns fent de col·laboradors amb la xicona que li tocava torejar amb tota la clientela massiva sense ajut i rebent de tant en tant un toc de l'amo que la feia anar brunyint. Un abús. Explotació pura i dura.  Javi, Vicent i Jose fent viatges en busca dels cacaus i les olives i alguna que altra gerra de cervesa. Un escandall. Canet si, Canet no? This is the question!
Després de mitja hora hem començat a clavar la dent als bocates, el primers més gelats que la neu i la resta si fa no fa. Hem tingut que esperar al final per millorar la situació amb el carajillo que estava de cine; però entre altres coses té una explicació, el bar s'havia buidat, sols quedàvem nosaltres i ha tingut tot el temps per a dedicar-se a ells. L'altra cosa bona ha estat el preu, 4,50€ continua sent el lloc més barat; però jo penso que el nostre estatus requereix un ambient més relaxat i no passar per aquest tracte borreguil.
Amb la cita del dissabte que ve a Quart ens hem acomiadat, seguint cadascú les rutes de tornada i que la nostra ha resultat de lo més completa al tornar per La Vilavella i carregar a les cames els 75 km que feia uns quants mesos que no queien. Mira una altra cosa positiva que cal mencionar, aquesta ruta aporta un bon rodatge.
Jo propose com alternativa mantenir aquesta ruta però provar al bar del costat. Res es perd i a veure com es va. 

1 comentari:

  1. Una crònica perfecta Jose. Respecte de la pregunta que tu fas en anglés, jo he manifestat en vàries ocasions la meva opinió sobre aquest bar; si és per mi, no cal que et preguntes si o no "This is the question", PODEM PASSAR PERFECTAMENT SENSE TORNAR

    ResponElimina