OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 16 de setembre del 2020

RUTA CIRCULAR I DINAR EN LA PLATGA DE MONCOFA

Menjar i beure, fotre i no creure
Aquesta és la màxima de la bona vida que hem complit al peu de la lletra la Penya de La Morralla en reunir-nos en taula per empassar-nos un bon dinar al xalet del José Vicente. I és que el:
Bon menjar i bona cara, és cosa que a tots agrada

RUTA CIRCULAR PER LA MARJAL
DIARI DE L'EIXIDA
Data: Dimecres (16/09/2020)
Llocs eixida: La Vall d'Uixó
Bici: BTT 
Components: Pedro, Joan, Jose, Paco i José Vicente

Abans alguns components hem fet una ruta circular per tal de fer gana i no faltar a la cita dels dimecres.
Ha estat una eixida inèdita en una part del recorregut. La volta ha girat entorn de les zones humides de Xilxes, La Llosa i Almenara. Paratge que ja hem fet en multitud d'ocasions; però que avui, en passar per davant de la finca d'arrossars de Vicente Peris de Xilxes, hem saltat la seva propietat privada i hem fet el seu recorregut perimetral de més de 1000 fanecades de plantació d'arròs.
Aquest tram ha estat tot un descobriment, no sol per la infraestructura i la gran extensió d'arròs; sinó per la seva avifauna, destacant la garsa real entre la resta d'ànecs, gasetes, flamens i multitud de pardals que per tal d'evitar que es mengen els grans d'arròs reben de tant en tant un soroll produït per un canons repartits entre els arrossars i que de tant en tan es disparen.
Garsa real

Canó espanta ocells
Per acabar de rematar les zones humides hem passat per l'estany d'Almenara que sempre està esplèndid. Ens ha cridat l'atenció una colònia de flamencs i com no els coneguts ànecs.
Flamencs marjal d'Almenara
Ànecs marjal d'Almenara
I en el coto de pesca es trobaven pescant com a pràctica esportiva; però en l'obligació de tot el que es pesca tornar-ho a l'aigua.
Llocs de pesca marjal dÀlmenara

DINAR DE GERMANOR
Poc després del mig dia hem acudit al xalet del nostre company José Vicente per fer el dinar que des de feia un mes ens havia promès. Al dinar hem acudit a més de l'amfitrió: V. Cabos, Paco F, Antonio, Javi, Pedro M, Eliseo, Joan, Jose, Tomás, Tony i Pedro Fernandez.
La gastronomia ha tingut com a base una torrada de carn i embotit acompanyat del picoteig i com no, de la beguda, element estela de les nostres reunions gastronòmiques, per seguir als entesos de la Penya, Joan l'autodidacta i Tony el sommelier. Predomina la varietat de vins i en el cas d'avui s'ha incorporat la cervesa casolana que Tony elabora des de fa uns anys. Per ressaltar algun sobre la resta anomenaré el que ha aportat Paco Falcó per ser una botella del Fabulista portada des de la Guardia com a resultat de la visita a aquest poble en la ruta estiuenca del Bons Homens.

La reunió ha servit també per a que José Vicente ens fera l'entrega de l'equipament nou adquirit per oferta de la compra online i que d'aspecte és molt lluidor; però que alhora d'introduir-nos dins entrem una mica embotits. No vam caure que la compra era en Xina i ja se sap, aquells no es caracteritzen per la seva grandària.
Tenim encara una prova més i és que vorem si s'entra amb l'aigua. Això ho dirà Pedro que es va tirar a la piscina amb l'equip. 
Vam aprofitar per fer-nos la foto de grup, comptant amb el luxe, de que en les últimes incorporacions a la Penya, s'ha incorporat Eliseo, un professional de la fotografia. 
Nou equipament de La Morralla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada