OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

diumenge, 3 d’abril del 2016

EIXIDA A L'ORONET (02/04/2016)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 7:45h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó/València/Xilxes/Benicalap/Faura
Lloc de destí: Oronet (Bar El Chaparral). 
Bici: Carretera.
EquipLa Vall d'Uixó: Jose, Pedro, Vicent, Joan, Joan Carles i Rubén.
            València: Antonio.
             Xilxes: Quique.
             Benicalap: Javi.
             Faura: Tony.
Ruta: La Vall d'Uixó-Algar-Alfara de la Baronia-Algimia d'Alfara-Oronet (esmorzar Bar El Chaparral)-Algimia d'Alfara-Alfara de la Baronia-Algar-La Vall d'Uixó.
Km. totals: 64 km.

Crònica: Una vegada més es demostra que eixir de la rutina augmenta el poder de convocatòria i si damunt és a l'Oronet encara ho fa més atractiu. Tan sol s'han absentat Tomàs i Julio que han empalmat les festes Pasqüeres amb Sant Vicent.
Cadascú seguint la ruta més adient a l'accés a l'Oronet hem fet cap al Bar del Chaparral en el que més d'un no es treia del cap l'últim entrepà de la vegada anterior i anhelava repetir al temps que ho contagiava als que en sentir-ne parlar d'aquella ocasió, estaven desitjosos de assaborir-los.
Però havia que guanyar-se'l i l'Oronet, almenys els que l'abordem per la cara del nord, en el que hem de sortejar algunes rampes exigents i més si últimament estem mal acostumats a pujar ports. El seny ens ha fet emprendre la pujada amb tranquil·litat i dosificant-nos. Aquesta marxa li ha estat de cine a Pedro, que en superar la primera part, que és la de més percentatge, ha aprofitat per anar-se'n i coronar primer. Cap dels de darrere hem volgut canviar el ritme; però la veritat que no estàvem per a intentar-ho. Almenys ha servit per que li pugi  la autoestima que últimament la tenia molt baixa. 
Només entrar al bar els ulls se'ns van darrere de l'exposició de entrepans que en filera ocupen tot un lateral de la barra i en el que ràpidament captem la presència de l'entrepà estrella, el de patates de pobre amb ou fregit. També ens crida l'atenció que la resta no desmereixen. Pensant quina decisió prenem, anem a ocupar taula.
Un posat gastronòmic
En estar tots asseguts, se'ns s'acosta el cambrer per oferir-nos els tres bocates de la casa, el ja conegut, més el chaparral i un d'embotit. Els que ja havíem provat el del colesterol han canviat al del chaparral; però els que no ho coneixien han volgut provar-ho i l'han demanat. La resta ha optat per fer combinacions diverses. Totes les opcions han estat encertades perquè el que sembla està per dalt de tot és la bona cuina que els fa mereixedors de tindre bona premsa i que aquest lloc tan amagat s'ompli.
Tots hem quedat molt satisfets.
En quant a la conversa de la taula el monopolitzador de les mateixes, Pedro, ha retret el que li ocupa els últims dies la seva vida, la reforma de la casa. Els que ja l'hem patida el dimecres hem intentat dissuadir-lo; però no ha servit de res, volia que la resta participés i sapigués els seus moviments d'interiorista arribant fins i tot a dibuixar un plànol en el mantell de la taula. "Genio y figura hasta la sepultura"
Primer Quique, Joan Carles i Ruben han estat en alçar-se per tal de fer una ruta més llarga acord a les seva preparació i joventut. La resta ho hem fet un poc més tard. Junts el primer tram de la baixada fins la cruïlla de l'Oronet on ens hem separat els de la banda de València i els de Castelló per fer el seu descens i encaminar-nos als nostres cledes.

1 comentari: