OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 4 de febrer del 2015

EIXIDA A FAURA (04/02/2015)

RUTA AMB BICI DE MUNTANYA
FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 8:20 h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó
Lloc de destí: Faura.
Equip: Des de La Vall: Pedro, Vicent, Jose, Joan i David. Des de Paterna: Quique i des de Faura: Tony.
Ruta: La Vall d'Uixó-La Llacuna-Cassanya-Barranc de l'Estepar-Riu Palància-Alfara de La Baronia-Algimia d'Alfara-Torres, Torres-Faura (esmorzar, bar La Muralla)-Benicalaf-Barranc de l'Arquet-Camí Benavites-Camí de La Vereda-Camí Segorb-Carretera La Vall d'Uixó-Polígon tras Castell-Estany d'Almenara-Sèquia de Noguera-Platja Casablanca-La Llosa-Camí la Ratlla-Sèquia Major de Xilxes-Xilxes-La Punta-Polígon La Mesquita-La Vall d'Uixó.

La improvisació de La Morralla s'ha convertit en la tònica de les últimes eixides. Novament la cosa s'inicia en la vespra i el wasap torna a ser el que crea dubtes. Ho inicia Joan dient que si demà fa vent ell agafaria la mtb. Tot seguit Quique pregunta on se va. Se li diu que a Faura i confirma estar assabentat Quique i David al temps que Tomás aprofita per despenjar-se de l'eixida. Demà Deu dirà.
Amaneix el dia i Jose escolta al nostre corresponsal de La Ser, Xavier Díaz, que alerta groga per vents forts. Mà de Wasap i agafant la proposta del dia anterior de Joan, anuncia que agafa la mtb. Ok de Vicent i Pedro. Joan no contesta. Es cola un missatge de Quique preguntant pel nom del bar. Joan ho sap. Ens presentem al lloc d'eixida i només ho fem en mtb Vicent i Jose, Pedro rectifica i se'n torna a canviar de bici i Joan maleint també.
Bé, iniciem la ruta sense vent i Joan encapçala la marxa per conduir-nos pels camis que ell tan acostumat està a trafegar. Prompte ens adonem que tot hi el desori inicial el canvi de bicis ha merescut la pena. És una altra conducció i el paisatge completament diferent. Ha servit per conèixer camins desconeguts i partides de La Vall amagades. Tot pel marge esquerre de la carretera d'Algar fins arribar al camí d'Alfara que feia anys no passàvem per tenir-lo vetat degut al accés perillós de creuar el riu Palància i pujar al poble per la pendent. De fet tres cotxes ens han passat en el moment que pujàvem la costera. Passeig tortuós per dins del poble, una senyal prohibida impedeix fer-ho pel carrer d'anys enrrere. El nou traçat és molt interessant, carrers estrets; però tots molt ben asfaltats en rústic. En eixir del poble ja seguim la ruta tradicional de la bici de carretera. Direcció Les Valls ens trobem en Tony i ja dins de Faura en Quique i David. Bar recomanat a Joan, La Muralla. 
Bar La Muralla
Bon mostrador. Ens abellia moltes coses alhora i no sabíem quina opció millor escollir. A la fi som animals de costum i les faves i xipirons és el que ens atrau a la majoria. Un entrepà amanoset; però mol mengívol i l'all-i-oli encara ho ha fet més saborós. Una coca del forn, que Pedro ha fet d'ordinari, no puc dir si també de tresorer, ha acompanyat al primer rebentat. Pedro que pel wasap del dissabte es va enredar en no sé quina sorpresa ens tenia preparada, ho ha desvetllat avui, convidant-nos al segon rebentat. Ha fet anys, tots ho sabíem, no sé a que tant de misteri; però gràcies Pedro. Per molts anys. Preu de frontera de les províncies de Castelló i València, 6€.
La tornada ha estat molt més gratificant de l'anada, previ pixada en una paret del camí, que Joan expressament ha buscat per l'acte de micionar i que tots hem acceptat sense dir ni mut. No debades, avui des de l'inici, és el guia de la marxa i ho estava fent de luxe. Felicitacions Joan, es nota que et coneixes molt bé aquests amagatalls. Hem acompanyat a David fins al carril bici d'Almenara a La vall i nosaltres hem iniciat el joc del tres en ratlla per dirigir-nos a l'estany d'Almenara. Gràcies a la mtb ens hem endinsat i l'hem vorejat tot fins a la platja d'Almenara. Només per aquest tros ha merescut la pena haver canviat a última hora de bici. Com diu el refrany "No hi ha mal que per bé no vinga" 
Estany d'Almenara
La resta del trajecte entre camins fins La Vall.
Per cert que del vent res de res. Sembla que ens informadors tenen enveja de que més de mitja Espanya està patint el fred, l'aigua i les nevades i volen que ho passem també nosaltres; però per a bé o per a mal, qui sap, estem en la millor terreta del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada