OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimarts, 8 de juliol del 2014

EIXIDA A RIBESALBES (08/07/2014)

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: La Vall d'Uixó: 7:45h. Xilxes: 8h. Moncofa: 8:15h.
Llocs d'eixida: La Vall/Xilxes/Moncofa.
Lloc de destí: Ribesalbes.
Equip: Des de La Vall: Jose, Tomás i Vicent (en cotxe, segueix recuperant-se).
Ruta: La Vall d'Uixó-Xilxes-Moncofa-Nules-La Vilavella-Betxí-Onda-Ribesalbes (Esmorzar bar els Xops)-Onda-Betxí-La Vilavella-La Vall/Moncofa/Xilxes.
LA REPLEGADA DE LA DULA
Així podrien titular l'eixida d'aquest matí. Si vegem el significat de la paraula dula ho entendreu de seguida.
DULA. Ramat de bestiar gros—eguí, mular, boví, porquí—compost de caps pertanyents a diferents propietaris, que va a pasturar tot plegat a la muntanya o devesa comunal, sota la vigilància d'un home llogat que s'anomena duler.
Doncs bé, des de La Vall han eixit els dulers Jose i Tomás que han anat passant primer per Xilxes per agafar els caps de Pedro i Joan. A continuació han passat per la cruïlla de Moncofa per replegar el cap de David. L'espècie de cadascú dels caps ho deixem enlaire.

Ressenya
(Joan)

La mar de Xilxes,dimarts 8 de juliol de 2014 Dia radiant i esplèndid per a fer bici. A les vuit Pedro i jo eixim de la platja cap al punt d'encontre que és molt ràpid ja que Jose i Tomás ja baixaven, ens hem agrupat i tots cap a la cruïlla de Moncofar on habiem quedat en David. Llevat d'un xicotet retràs tots cap al punt de destí, Ribesalves. Xino, xano hem passat Vilavella, Betxi, Onda, i en arribar prop de Ribesalves hem accelerat la marxeta i a les 10 hores i poquet ja erem a taula amb la sorpresa que Vicent arribava, tots ens hem alegrat d'allò més. 
Esmorzar llarg, agradable, pausat, entretingut. Les dotze, mone. Tomás convida pel seu quart aniversari, moltes gràcies per tot jove. Quan prengues la comunió farem alguna cosa extraordinària. Gràcies.                                                                                                                                      


El regrés fent camí. A les 13'30 a la Vilavella, Tomás i Jose cap a La Vall, David, Pedro i Joan cap a Moncofar-Xilxes.Si calguera fer una metáfora de l'eixida d'avui diría que és quan fas un esforç i tot acalorat, xorrant el suor, agarres una cerveza frescota i al gall la beus amb els ulls tancats gaudint d'eixe plaer, per supost sense got. Eixi ha segut l'eixida d'avui. Que ho passeu molt bé on estigau estos dies i fins aviat.

Joan

Km. totals: 77km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada