OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

diumenge, 11 d’octubre del 2009

EIXIDA A SANTA BARBARA (Borriana). 10/10/09

Aquest dissabtre hem descobert una nova ruta, Santa Bárbara, per tal d'estar preparats per a la tercera edat. És una ruta que fan els Cosaors, ja us podem imaginar el nivell. Però bé, es bo conèixer-ho tot. La veritat que agarrant l'eixida en pla d'esplai no ha quedat mal i des del punt de vista del paissatge de vora riu i vora mar ha servit per apropar-nos a la desembocadura del riu Millars a més de percatar-nos dels nivell en que l'aigua ha alcançat per aquests camps durant les últimes plujes.
En quant a l'itinerari és fàcil si ho fas directament, que és el que hem fet nosaltres. Santa Bárbara és una pedania de Borriana i està entre Borriana i Almassora. És una zona plena de cassetes de camp on hi han una sèrie de bars frequentats per llauradors i comerciants de la taronja on els esmorzars són els clàsics i complementats en els cacaus, olives i all-i-oli i per supost el "carajillo" de conyac prou acceptable.
La tornada possats ja en pla de gaudir i sense gens d'esforç l'hem feta en el primer tram pel camí del caminàs conegut com tot sabreu per la prestació de serveis sexuals que fan les diferents xixones que als margens del cami es posen i que va provocar la típica xarreta desenfadada entre nosaltres i com no posant a Pedro com el centre de les carregades.
La part final ja una vegada arribar a Nules ja hem apretat les cames i hem tornat per Xilxes. Total 60 km.

PD. Front a la pregunta que es va crear arrel de creuar el cami la cossa. Dir-vos el seu significat:
Cossa Cós, lloc on es fan les corregudes «La cossa d'Almassora». La Cossa és el nom d'un camí que travessa els termes d'Almassora, Castelló, Vila-real i Borriana.
Caminal per on volta la bístia que mou el trull, la sínia o el vògit. Animal de cossa: la que va darrera en el coble de bísties que baten . Anar a cossa batuda: anar a tot galop . Ser o quedar cossa: quedar a veure venir, esser darrer de mà o de jugar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada