OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

diumenge, 23 d’abril del 2017

EIXIDA A BENAVITES (22/04/2017)

Benvingut sia el qui a aquesta penya ve

Des de fa unes poques setmanes s'ha incorporat a la Penya un nou component, Manuel, fill d'un bon amic de Vicent, i que s'ha estrenat en la pràctica de la bici, i la millor manera és arrimant-se a nosaltres que de ben segur li servirà per agafar el fil i que tan si continua amb nosaltres, com si es cansa d'aguantar a aquesta colla de vells, li donem la benvinguda i que sap que compta en la nostra companyia.
Un gest que ens caracteritza és el de eixir amb la BTT per tal de portat el mateix ritme i fer les distàncies adients al d'un principiant a més a més de anar a replegar-lo i deixar-lo prop de Moncofa, on viu; però l'aclimatació serà ràpida, doncs ja ho diu el refrany: Haca jove i carro vell, desfet el carro.
Els padrins avui han estat  Tomás, Pedro, Joan i Jose. La ruta, d'eixida, en direcció a la redona de Xilxes, punt d'encontre amb Manuel. Joan ha fet camí pel seu compte, ja que una actuació urgent al seu hort, l'ha encaminat directe a Benifairó i ja faria per trobar-se amb nosaltres en ruta o acudiria al bar. Nosaltres hem pres direcció de la platja i pel passeig marítim de les platges de Xilxes, La Llosa i Almenara hem compaginat la brisa de la mar amb el "caloret" dels primers raig de sol que ens queien molt bé en un matí fresquet. 
En les cases de Queralt hem deixat la vora mar i ens hem endinsat per la marjal de les Valls, on els llauradors estaven plantant el melonar, fent cas al refranyer que indica allò de:
Entre Sant Jordi i Sant Marc se sembra el melonar (23 abril) (25 abril) 
Hem arribat a Benavites sense trobar-nos de cara en Joan i una mica prompte per esmorzar. Així que hem esperat a Joan a base de cacaus, esgotant la cervesa i part del vi i escoltant la vida privada de Pedro, que ja forma part de les nostres vides i que avui ha girat a una pèrgola que ha adquirit en Caprabo-Erosky-Carrefour, assabentant-nos de tots els detalls. Una cridada perduda equivocada de Joan a Tomàs ha servit per conèixer que el retard de Joan es devia a una complicació alhora de posar en marxa el sistema de reg i que en arribar ens ha aclarit que ha estat una distracció pròpia de la vellesa i el cap que no està acord en els temps.
Ja tots en taula hem devorat els entrepans de costum, llomello en samfaina, més cacau i més olives en l'excusa que havia arribat Joan; però no més vi, ja que no hem necessitat més. Comentar que Manuel mostra un hàbit saludable i beu aigua i alhora dels rebentats, també en passa i tria per un bombó. Esperem no pervertir-lo. De moment ja suporta les nostres converses ancestrals i aguanta estoicament les llargues assegudes.
La tornada ha seguit un traçat que ens ha portat a la redona de Moncofa-La Vall per a deixar a Manuel i la resta hem seguit per La Vilavella fins La Vall.
Com que aquest diumenge estem a 23, dia de Sant Jordi, Moltes felicitats a tots i totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada