OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 7 de gener del 2017

EIXIDA A BENIFAIRÓ DE LES VALLS (07/01/2017)

Benifairó baix la creu, La Vall en una costera, Fondeguilla en un barranc, 
Faura baix la garrofera
Els pardals de la Vall,Pedro, Tomás, Joan i Jose,avui hem fet un bot des de La Plana Baixa a la Vall de Segó. Ha excusat la seva presència Vicent per tindre un compromís familiar. No podem dir el mateix dels del Camp del Túria, que no han pegat ni un pas.
El bar Splay era el punt d'encontre per esmorzar. Un suggeriment de Joan que no podíem negar-nos. Anàvem al seu poble i qui millor per elegir un bon lloc. No ens ha defraudat.
Per tal d'arribar hem fet un recorregut geogràfic entre comarques veïnes. El punt de partida, la nostra, La Plana Baixa, el punt d'arribada la del Camp de Morvedre; però aquesta està dividida en subcomarques. La primera que ens trobem és la de La Baronia, que a la vegada està subdividida en La Baronia Alta (Algar de Palància, Alfara de la Baronia, Algímia d'Alfara i Torres Torres); que és la que hem passat. Està també la Baronia Mitjana (Estivella, Albalat dels Tarongers Segart; què l'hem llepada i per últim La Baronia Baixa (Gilet i Petrés); que l'hem deixada a la dreta. 
Doncs bé, el recorregut cronològic ha estat: La Vall d'Uixó, Algar del Palància, Alfara de la Baronia, Algímia d'Alfara, Torres Torres, camí antic de Terol (Terme d'Estivella, Albalat dels Tarongers i Petrés), Redona del Pontazgo i entrem en l'altra subcomarca del Camp de Morvedre, La Vall de Segó, també coneguda com Les Valls (Benavites, Benifairó de les Valls, Faura, Quart de les Valls, Quartell i Canet d'en Berenguer). El primer en passar és Faura i arreglo seguit, tot pegat, Benifairó, punt de la parada gastronòmica. El bar Splay, com he dit al principi ha estat l'escollit. L'hem abordat per rereguarda franquejant una porta falsa corredissa mig tancada i que per als que anàvem per primera vegada ens resultava estrany el seu accés, fins que hem descobert que es tractava de la porta de darrere i que Joan, coneixedor del local, ha triat per a deixar les bicicletes. Un bon punt per tenir en compte com a protecció de les bicis. Ja dins, descobrim que està ple. Ens assignen l'única taula que quedava disponible; però enfront de la porta principal i al mig de la corrent. Ha estat l'únic punt feble, tot i que ho hem intentat de agarrar la taula i arrimar-la a un altre punt més protegit del local, la qual cosa no ha estat ben rebuda per la propietària i ens hem tingut que quedar enlloc. En aquest bar també és costum passar per la barra i elegir el gasto i això és el que hem fet. Una safata de cansalada crua ens recorda que veníem precisament aquí per menjar-la torrada. Tres l'hem demanada amb fabetes, el quart ha preferit una altra cosa. Entre calfreds, i remugant per les ventades que ens venien cada volta que obrien la porta, hem esperat l'arribada dels entrepans fent compte dels cacacaus i traguets de vi. No han tardat gaire en servir-nos, bona mida, ben presentats, plens de mescla i pa bufalenc, d'eixos que entren suaus omplint el bossí i gaudint a mesura que empassaves cada mos. Per posar algun però,dir, que no sé si per la quantitat de gent, o per la política de la casa, garrepejaven els cacaus i les olives,ja que al demanar repito de les dues coses, sols ens ha arribat els cacaus i de vi ens hem conformat en la primera ampolla. Així que ens hem rescabalat alhora dels rebentats, que a l'igual que el dimecres passat, no ha hagut quòrum per continuar Joan decantant-se per la infusió, a l'espera que se li arregli la rentadora. Molt bon carajillos. El segon s'ho hem d'agrair a Tomás, que una vegada més s'ha estirat. L'esmorzar ha eixit per 5.50€. Bon preu. Un més per a la llista, dins de la nova política de la Penya d'alternar en més bars. Repassem el llistat de bars que tenim com a referents:La Paquita (Eslida), Bar Martí (Torres Torres), Societat Petrenense (Petrés), Bar la plaça (Albalat dels Tarongers)Bar Ambient (Benavites), Bar Splay (Benifairó); Bar Alpino (Almenara), Bar cases de Queralt, Bar el Casino (Algar del Palància)i Bar de Mascarell.
Per tal d'ampliar la llista, en l'eixida del dimecres anirem a conèixer un nou a Moncofa. Ja comentarem que tal ens ha anat.

El recorregut de tornada ha seguit per la resta dels pobles de La Vall de Segó per a tornar a entrar novament en la nostra comarca La Plana Baixa pel poble fronterer amb la província de València, Almenara. La resta per la N-340 fins la redona d'accés a La Vall a l'altura de Moncofa i tertúlia al banquet. La temàtica, la distància recorreguda, 65km i la picada entre cunyats durant uns kilòmetres.
Per tant: Dimecres, 65 + 65 dissabte = 130km. Això vol dir una cosa, la situació millora i si bé les agulletes i enganxades de cames es fan present, els avanços estan ahí. I si damunt entrem a les provocacions i demés, vol dir que estem a punt de tornar a ser la Morralla que hem segut. La cosa pinta bé. AMUNT MORRALLA.
VALENCIANETS, NO DECAIGUEU, NO US CONTAGIEU DEL VALÈNCIA F.C. I BAIXEU A 2ª DIVISIÓ. DEIXEU-VOS DE COLLONADES I ESTEU PER LA FEINA.
EL DISSABTE QUE BÉ ENS VEGEM EN PETRÉS, 
NO HI FALLEU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada