OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 28 de maig del 2016

EIXIDA A ALMENARA (28/05/2016)

EL PEIX GRAN ES MENJA EL XICOTET?
7:45 h. del mati. Ens concentrem la morralla; però, quins són aquest tres peixos que venen entre mig?,  de quina barca han caigut? Error de la llotja de Borriana? Aquest peix no és morralla. Què ha passat.
-- Que hi feu aqui?
-- Anem de comunió. - responem.
És clar, estem al mes de maig, temps de comunions. Els menús dels banquets de comunió requereixen un peix més selecte. Doncs en marxa, iniciem el repartiment.
Però de seguida  els tres peixos grans comencen a donar cuades i arrosseguen els més menuts. 
Diuen que tenen ales, Jo diria més bé aletes, I amb ixe ritme hem anant fent la travessia. Però per darrere encara hi venien dos més. Sembla que ha hagut bona pesca aquesta nit i ha passat un banc de peixos fluorescents,
Aquest dos tenien més pressa i amb un giró de cua saluden als seus congèneres i l'instint fa que algú se'ls s'enganxi per un moments i fins i tot un morrallil s'atreveix a jugar amb els més forts; però finalment desisteixen.
Està clar, aquests tres en el poc de temps que porten dins del cistell de la morralla han segut captivats per la resta i actuen com a morralla. Per tant els acceptem, no ens han menjat. Els fluorescents s'ha integrat plenament. Per tant sou morralla. Així que el:
Petit peix, pel camí creix
Anem fent camí en busca del peix que ha eixit de la llotja de València. A la llunyania es veu arribar un cistell roig, el cistell ve ple de morralla. Algú fa un estrany; però identifica més roig i es tranquil·litza, no sense amollar:
-- Qui sou vosaltres?
Aboquem tot el peix en un únic cistell i la morralla barrejada continua la seva travessia; però amb una particularitat, el peix menut es posa davant.
Arribem al lloc i un pescador ens llança una xarxa quedant tots capturats. Més tard ha causat efecte la bona relació entre peixos i ha sortit un aleví.
A la taula!
EL CISTELL D'AVUÍ
Pescador: David
Peixos grans: Joan, Tomás i Vicent
Peixos menuts: Jose, Pedro, Javi, Julio i Antonio
Aleví: Tony

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada