OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 11 de maig del 2016

EIXIDA A LES CASES DE QUERALT (10/05/2016)

Pegant pedalades per pla, muntanyes i platges

FITXA DESCRIPTIVA
Hora d'eixida: 7:45h. 
Lloc d'eixida: La Vall d'Uixó
Lloc de destí: Cases de Queralt (Restaurant Sol de Mar). 
Bici:BTT
Equip: Jose, Pedro, Tomás i Joan.
Ruta: La Vall d'Uixó-Redona d'Escales-Camí d'Algimia de La Baronia, Alfara d'Algimia, Torres Torres, Les Valls-Cases de Queralt (esmorzar Restaurant Sol de Mar)-Platges d'Almenara i Xilxes- Cabres-Camí Cabres-Polígon La Mesquita-La Vall d'Uixó.
Km. totals: 62 km. 

Crònica: Els quatre assidus com un clau hem estat al banquet per cometre una nova eixida bikera per fer un recorregut, que com molt bé diu el títol, el nostre recorregut ha estat una mescla  de les tres zones de relleu que composa el nostre territori de mobilitat. Partint del pla rodejat de muntanyes, com diu l'himne de La Vall, ens hem encaminat de cara a la zona muntanyosa de Cassanya i Escales. D'aquí hem buscat l'obertura a la mar seguint pel pla del Camp de Morvedre entre zones de tarongers, terrenys erms on els conills acampaven en manada gaudint de la humitat del terreny provocat per les últimes pluges, nuclis de població de les Valls, marjals en arrossars i de cap a la mar en la zona desèrtica de les Cases de Queralt.
Tan desèrtic estava avui, que sinó fos per nosaltres, el del bar no es menja una rosca. Almenys que férem gasto de cuina, perquè una altra taula que hi havia portava el seu entrepà. 
La sornegueria del cambrer es mesclava amb la bogeria. En un ambient gelat ens hem fotut els entrepans amb el rosegó de Pedro que remugava per baix corda i li pilotejava quan s'arrimava a la taula. Els cacacaus pelats i les olives trencades ajudaven a engolir els bocins. Uns quadres de marines penjats a les parets han servit a Pedro per donar lliçons de pintura i ressaltar la pintura realista per contra de l'abstracta i desacreditar a Pere Ribera, quan Jose ha apuntat que li han regalat dues quadres d'aquest pintor. Els carajillos, de presentació separada, per un costat el cafè i per l'altra el conya, han donat pas al final de l'esmorzar i la tertúlia. 
La tornada l'hem fet per l'altra zona geogràfica, la platja. Seguint la passarel·la del passeig marítim de les platges de Casablanca d'Almenara, hem gaudit del remor i la brisa de la mar, sentir el caloret del matí lluent en el que s'ha alçat el dia d'avuí després de les dies de pluja i sortejar els vianants que hi passejaven. Tot seguit,les platges de Xilxes i més endavant la de Cabres. Un gir de 90º ens encamina en direcció a La Vall pel camí Cabres en les muntanyes al fons i la Comarca de La Plana Baixa sota les nostres rodes.
Eb l'asseguda al banquet hem rebut la visita del nostre amic Xavier Pagés que ens ha saludat i ens ha fet una foto tots quatre acastanyats com es pot veure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada