OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 28 de març del 2015

EIXIDA A PETRÉS (28/03/2015)

DARRERA CRÒNICA DE CRÒNIQUES
LA VALL 28 de març de 2015
Dic eixí, raó per la qual, crec que en falten unes quantes i aquesta seria la darrera.
Des de la Vall: Pedro,Tomàs i Joan; des de Valencia: Julio, Antonio i Xavier; des de Faura Toni. 
Recorregut: la Vall, Algar, Algimia, Alfara, Torres Torres, Gilet i Petrés. 
Cal dir que avuí Vicent no ha pogut eixir per acompanyar l'últim acte de vida d'un familiar. Vicent el més sincer condol de part de tota la penya i un abraç a tota la familia. De Jose no sabem el seu quefer, ja ens ho dirà. Esmorzar com sempre que acudim a aquest lloc: fabulós. A més a més, coca petresana, xupitos i xerrameques, com sempre.
La tornada, els de València cap al cap i casal, la resta per Almenara a la Vall, arribada sobre les dotze i mitja passades.
Però, avuí el més destacable ha estat el temps, quin temps!. Tota la natura d'acord amb el seu rellotge ha dit: ja estic en marxa, tota pletòrica com una traca de colors i una explosió d'olors. Vegeu tot allò que vullgau, grocs: genesta, llicsons, dent de lleó...... blancs: margarides, lligabosc i sobretot la rabenisia atapeïda de baines plenes de llavors on els paixarells, gafarrons, verderols, caderneres omplin els seus paps; malva: baladre, paulònies,i de les mateixes malves plenes de formagets; blaus: espígol, cantueso i tants i tantes plantes plenes de tot. Amics aço és el Mediterrani prenyat de vida que ens convida a disfrutar-lo. Fins el dimecres que anirem, potser, a Borriana, Clot de la Mare de Deu, esmorzar en Mascarell.

Joan

P.D. Jo estic en Montán. El meu quefer ha estat en sintonia a la descripció de la natura de Joan. M'he dedicat a endinsar-me en eix món de colors. Entre oliveres i ametllers he passat el matí. Aquí els colors eren una mescla de blancs i roses. La primavera després de la pluja ha esclatat. L'aigua brolla de qualsevol ribàs. Les fonts solten bocanades d'aigua xocolatada i el barrancs i rius anuncien la seva presència atronant-nos amb la força de l'aigua que circula pels seus llits. Encara que en terrenys tan alts sempre ens trobem en alguna sorpresa i les dues nits fredes han acabat en la collita de l'ametlla de la campanya propera. El fruit que ja havia despuntat s'ha gelat. 
Sols ens queda l'oliva i en el xerrac i les tisores he estat tot el matí tallant les branques. 
Ja vegeu que no he estat parat. 
Jose

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada