OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 28 de gener del 2015

EIXIDA A L'ALBUFERA (27/01/2015)

E L   P A L M A R (segona edició)
Aquesta crònica per unanimitat la farem entre tots (ningú, quan es va plantejar, va dir res en contra, per tan qui calla atorga).
La ha iniciat Joan. L'ordre establert és: Quique, Pedro, David, Tomás, Vicent i Jose.

També convidem als nostres amics Paco, Xavier, Vicent i Jose ha col·laborar en la crònica aportant les seves opinions sobre l'eixida.


JOAN 
Com l'any passat,per aquesta data, hem realitzat esta eixida convidats pels nostres amics i companys: Borràs, Falcó, Pagés i Mangrinyan. 
Des de la Vall hem anat: Pedro, David, Vicent, Jose, Tomàs i Joan. Des de Paterna Quique. 
Després de convenir els autos per a viatjar en lloc, eixim de la Vall a les vuit i prompte arribem al Palmar on ja ens espera Quique........
Pàrquing on hem deixat els cotxes
QUIQUE
En baixar les bicis i acabar de muntar-les arriben els amics del terratrèmols amb bota de vi inclosa. Pedro, que acabava de fer-se un entrepà, aprofita per estrenar-la i s'ofereix per a dur-la.
Tots plegats ens dirigim al restaurant per a reservar taula i fer-nos un cafè abans de començar la ruta. Així doncs, Pedro completa el seu esmorzar.
Restaurant la casota
En començar la ruta ens topetem amb el que uns cartells avisaven en la carretera direcció al Palmar: LA PERELLONADA.
Agafem una ruta que acaba en camí tallat. Tornem enrrere

VICENT (CONTINUACIÓ)


Sota la direcció de Vicent Borràs, que portava el GPS amb el Track corresponent, agafem direcció nord i anem cap al Saler i Pinedo, travessant la devesa del Saler que és una passada per les dunes i per la vegetació exuberant que té. Alguns trossos els fem per carril de bici, altres per senders de fusta i altres per l'arena (fins i tot algun tros a peu). Eixim al carril bici de la carretera del Saler i després ens acostem cap a la platja pel carril bici paral·lel a la mateixa. Un plaer anar pel costat de voramar. Arribats al Pinedo tombem cap a l'Oest i travessem un pontet prou empinat que alguns s'havien atrevit a pujar-lo sense baixar de la bici (cosa que l'any passat la majoria el passàrem a peu) que travessa la carretera del saler. Arribats a un punt tombem cap al sud per tal de rodejar l'Albufera. Anem per camins de terra (la majoria) i visitem alguns embarcaders (o ports fluvials) de l'Albufera, Catarroja (en el que vàrem pegar un mos i un trago de vi de la bota de Xavier), Silla, en el que hi havia dos mestres jubilats, com nosaltres, amb feines de manteniment d'una barca. Paco els va preguntar i ens van explicar que aquella barca és una barca de "vela llatina" i que el 13 de març (no estic segur que fóra el 13) fan una exhibició molt interessant. El mestre que ens explicava les coses ens contava que ha estat durant un temps president d'"Escola Valenciana" i de la fundació "Sambori". Ara és el president de la federació dels ports de l'Albufera.
Port de Catarroja
Després d'això continuarem camí cap al sud i després a l'Oest fins arribar al Palmar.
Aprofitem per fer-nos unes fotos.

En dirigim la restaurant La Casota on ens esperava un bon dinar i un bon ambient. Vam dinar creïlles braves, esgarraet, (em deixe alguna cosa) pa torradet amb all-i-oli i tomateta amb oli i tot seguit un bon plat d'arròs a banda i de fideuà i un bon postre. Cervesa, vi del costat de Casinos i per finalitzar un bon rebentat. To això animat per la música i veu de Xavier, acompanyat per la veu de Jose Mangrinyan.


Ha estat "Tot un plaer".
Salutacions: Vicent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada