OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 9 de gener del 2013

EIXIDA A BENAVITES (09/01/2013)

Seguint la roda de les eixides dels dimecres, avui ha tocat Benavites. Després de dues setmanes sense Pedro, avui ha tornat per amenitzar l'eixida amb les seves inesgotables converses i que avui es centraven a la seva estada en Eivissa. Tot bonic, meravellós, extraordinari, i bla, bla, bla... Jose i Tomás a escoltar i de tant en tant alguna inclusió però breu i a ser possible per carregar-li.
La veritat que la xerrada ens ha vingut bé per no pensar en el fred que estàvem passant. La rosada d'aquest matí era important, de fet el sostre del meu cotxe tenia una bona capa de gel. El punt més gelat segons el termòmetre ha estat a l'altura d'Escales on marcava 1º.
Redona d'entrada als pobles de Quartell i Benavites
L'anècdota del dia ha estat al seure-nos en el bar. Hem tingut que esperar una breu estona per agafar taula ja que estava envaït per collidors, dones del magatzem i una colla d'amics que estaven fotent-se una bona safata d'all i pebre. Així que a la primera taula que han deixat lliure ens hem assegut. Com que no venien a netejar-la i mentre Tomás estava en el bany jo he vist una ampolla de vi en la taula que semblava un bon vi, al menys per l'aspecte de l'ampolla, i en el plat quedaven cacaus i sense pensar-m'ho dues vegades i veient que hi havien dues copes netes he agafat l'ampolla i les dues copes les he omplides per a Pedro i per amí i hem començat a veure a conter. La marca de l'ampolla es deia Capellana (sabem que el clero té bon paladar; però no coneixem dones capellans). En ixes estaven, quan ha vingut l'ama del bar a netejar-nos la taula i jo com sinó anara la cosa li dic que de vi que no ens porte que es apanyaríem en aquest. Contestació d'ella, ah el que vulgueu; però vos costarà més car!. Ens mirem Pedro i jo, Tomás que no sabia el que passava alça els muscles, continuem mirant-nos i es queda allí l'ampolla i sense els gots que estàvem bevent i que no havíem acabat. Torna per prendre nota dels bocates i torna a preguntar que volem per a beure. Jo torne a insistir; però que passa amb aquest vi, nosaltres ho diem perquè està encetat i ens dona igual eixe que un altre. Ja però aquest és de les dones del magatzem que esmorzen totes les dies i ho demanen expressament per a d'elles i van bevent fins que s'acaba, a més a més si ho voleu el meu home vos cobrara més. I ens hem eixit per una vora dient que si el vi té amo emporte-se'l no siga que demà no en tinguen. El vi en qüestió segons la informació replegada per internet és aquest:


Tipus de Vi             Negre Criança
Anyada                    2009
Celler                       Cellers de Utiel
D.Origen -               Zona Utiel-Requena
Varietat de raïm     Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Grau Alcohòlic        13 º
Capacitat                 0,75 cl
Característiques   El cabernet sauvignon i l'ull de llebre produït en les seves
                               vinyes serveixen de base per  a aquest vi d'autor, la seva
                               estada de 7 mesos en bóta de roure americà serveixen 
                               per acoblar el raïm donant-li complexitat  i harmonia.
Tast a la vista       Color cirera picota, amb lleugers matisos teula. Vi amb 
                               marcat caràcter i personalitat.
Tast al Nas           Aromes nets i complexos, barreja d'olors fruiters i 
                              especiats tipus vainilla i regalèssia.
Tast a Boca          En boca equilibrat, franc i ben estructurat. Agradable i 
                              durador postgust.
Preu                      6,50 €

Bé, hem passat a l'esmorzar habitual i el vi que ens hem begut com dia aquell "que nos quiten lo bailado". L'esmorzar que hem tingut passa per davant de la resta i hem de dir que ha estat un gran esmorzar. Si la setmana passada les flors varen ser per al de Torres Torres, avui aquest ho supera; perquè és de deu des
d'el principi fins el final. Un bocata de llomello amb formatge i ceba. Un bon plat d'olives verdes i negres. Un plateret de vitets i cebetes en vinagre. I el carajillo esplèndid.
A aquest pas estem descobrint que els bars de les eixides dels dimecres milloren en molt als dels dissabtes i a aquest pas engreixarem. Així que morralleros, si voleu canviar de rutes i de lloc ja sabeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada