OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dilluns, 12 d’abril del 2010

EIXIDA A STA. BÀRBARA (09/04/10)

Una vegada més canvi de ruta i el que estava programat s'ha trencat. Com que Julio va cridar dient que de València no eixia ningú, doncs vam eixir per ací i com que no hi havia gaire gana de fer pujadetes vam decidir una ruta planeta amb direcció a Santa Bárbara; però pegant la volta per Betxí, Almassora i Santa Bárbara (Borriana). Hem eixit Pedro, Joan, Tomás, David, Vicent, Quique i Jose. Total 70 km.

PD. Com que una altra vegada al passar pel cami la cossa a eixit el comentari del seu significat, torne a posar el que diu el diccionari català/valencià/Balear

COSSA f.
|| 1. Cós, lloc on es fan les corregudes (Cast.); cast. coso. «La cossa d'Almassora». La Cossa és el nom d'un camí que travessa els termes d'Almassora, Castelló, Vila-real i Borriana.
|| 2. Caminal per on volta la bístia que mou el trull, la sínia o el vògit (Aladern Dicc.). Animal de cossa: la que va darrera en el coble de bísties que baten (Alt Pallars, ap. Griera Tr.). Anar a cossa batuda: anar a tot galop (Borén, ap. Griera Tr.). Ser o quedar cossa: quedar a veure venir, esser darrer de mà o de jugar (Borén, ap. Griera Tr.).
Fon.: kósa (Castelló, Almassora, Borriana).
Etim.: de corsa (llatí cursa), correguda.

Alqueria de Sta. Bárbara



Mostra un mapa més gran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada